about:

The collected writings of electronic music pioneer Else Marie Pade.

From the publisher (in Danish):

“Else Marie Pades tekster udgives på tryk af tidsskriftet Passive/Aggressive. Teksterne beskriver førstehåndsindtryk i mødet med konkretmusikken og er så vidt vides alle udgivede artikler, skrevet af Else Marie Pade selv i perioden 1957-2004, og derudover er der to transskriberede samtaler fra hhv. 1979 og 2005, der fremstår i sin fulde længde. Der er ingen remixes, biografier eller journalistiske vinklinger involveret. Øvrig baggrund fremgår af tryksagen.

“Jeres klange er smukkere nu, end de elektroniske klange var i 50’erne og 60’erne, og det var ikke på grund af mangel på erfaringer, men dengang ville man sige sandheden og ikke være romantisk. Og det kan man ikke bære i længden.” – Uddrag fra en samtale mellem komponisterne Svend Christiansen og Else Marie Pade i 1979.

Om udgivelsen: “Else Marie Pade – Samlede tekster”. 88 sider. København, 2017. Udgives i 250 eksemplarer af Passive/Aggressive med tilladelse fra Copy-Dan og Else Marie Pades arvinger. Redigeret af Simon Christensen og Mads Kjeldgaard. Opsætning af Susanne Benther Mouritsen. Risotryk, lasertryk, limbinding og beskæring hos KLD Repro. Forsideillustration: Expo 1958 Philips Pavilion. CC BY-SA 3.0. P/A er nonprofit og tryksagen udgives til produktionsomkostningerne.

Tak til Morten Pade, Susanne Benther Mouritsen, Wilfred Wagner, Jacob Kirkegaard, Hans Sydow, Jan Stricker, Mikkel Arre, Statens Kunstfond og Sonning-Fonden.”